Uncategorized

NB I 8. forduló: ki lesz a következő?

2022. szeptember 09.

A hétközben két klub váltott vezetőedzőt. Supka Attila a Mezőkövesdtől, Kuttor Attila pedig Angyalföldről lett elküldve.

Könnyen elképzelhető, hogy a 8. fordulót követően újabb változások lesznek.

MOL Fehérvár – Mezőkövesd

Finoman szólva sem indult jól a fehérváriak idénye, a hat meccsen szerzett hat pont nem túl acélos – még az eggyel kevesebb lejátszott mérkőzés ellenére sem. A Mezőkövesdnél megköszönték Supka Attila munkáját, és a hírek szerint Kuttor Attilát ültetik a helyére. A Fehérvár legutóbb attól a Debrecentől kapott ki, amely edzőt váltott a találkozó előtt. Egy hasonló forgatókönyv a Kövesd ellen könnyen Michael Boris állásába kerülhet.

Legutóbbi mérkőzések: Mezőkövesd 2-2 Vidi, Vidi 1-0 Mezőkövesd, Mezőkövesd 1-2 Vidi

Ferencváros – Kisvárda

A forduló rangadóját a Groupama Arénában rendezik. A Fradi a történelmi Derbi-győzelmet követően csütörtökön hazai környezetben három pontot zsebelt be a Trabzonspor ellen, az Európa-ligában. A Kisvárdának váratlan vereség csúszott be a Honvéd ellen, így elvesztették vezető helyüket a tabellán. A Ferencváros most készülhet a legnehezebb riválisra itthon, ráadásul szem előtt kell tartani a jövő heti, monacói EL-mérkőzést.

Legutóbbi mérkőzések: FTC 1-2 Kisvárda, Kisvárda 0-4 FTC, FTC 2-1 Kisvárda

Újpest – Vasas

Fővárosi összecsapással zárul a nyolcadik kör, a két rivális kerület csapatai az egyetlenek, melyek még nem nyertek ebben a kiírásban. Az újpestiek javítanának a 0-6-ot követően, egyelőre Milos Kruscsics folytatja a munkát a lila-fehéreknél – kérdés, hogy meddig. A Vasasnál Kondás Elemért nevezték ki vezetőedzőnek, aki legutóbb a Diósgyőrnél tevékenykedett a másodosztályban. Az angyalföldiek keretében több van, mint amit eddig mutattak. Változik-e Kondás irányításával az összkép?

Legutóbbi mérkőzések: ÚTE 1-0 Vasas, Vasas 0-1 ÚTE, ÚTE 4-2 Vasas

Szerző: Tokics Tamás