Uncategorized

Női kézilabda BL: Az egyik legfontosabb meccs jön a Fradi számára

2022. október 08.

A két magyar együttes nézőpontjából eltérő hétvége jön: a Ferencvárosnak nagyon fontos a ljubljanai meccs, míg a Győrnek könnyű találkozója következik. 

Krim Ljubljana-Ferencváros, vasárnap 14:00

Bár még csak október vége van, ki lehet jelenteni, hogy az egyik legfontosabb mérkőzése jön a Ferencváros számára. A kérdés az, hogy Elek Gábor csapata ki tud-e kászálódni abból a gödörből, amibe a Bietigheim elleni vereséggel kétségtelenül bekerültek, vagy esetleg jön a főnixmadárként való feltámadás. 

Hiába a történelmi vereség, a Fradi már a legutóbbi mérkőzésen is szerezhetett volna pontokat, ahol egy borzasztó rossz állapotban lévő Brest Bretagne volt a hazaiak ellenfele. Ez azonban akkor nem jött össze, ha viszont most sem sikerül pontot szerezni, az már a csoportban is nehéz helyzetbe hozhatja a Fradit, hiszen a következő fordulóban majd a Vipers Kristiansand érkezik Érdre. 

A Ljubljana eddig szintén két pontot szerzett, a Banik Mostot verték, de sima meccsen kaptak ki a Viperstől és majdnem meglepték a Bukarestet. Az elmúlt hetek alapján azonban minden bizonnyal ők is úgy gondolhatják, hogy a Fradi ellen hazai pályán jó esélyük van. A csapat kulcsjátékosai közül ki kell emelni a kapuban Barbara Arenhartot, aki a két együttes tavalyi párharca alkalmával is szenzációsan védett, illetve éveket töltött Magyarországon, így jól ismeri a mezőnyt. Fontos szerepe van még Lazovicsnak, Stankónak vagy épp a frissen igazolt Jovanka Radicsevicsnek is. Az pedig, hogy a háború miatt csapatot kereső Darja Dimitrijevát is sikerült leigazolni, mindenképpen növeli a szlovénok erejét. 

Ez a meccs arról dönthet, hogy melyik együttes milyen célokkal vághat majd neki a folytatásnak: aki nyer, még akár az első pozíciókat is megcélozhatja, az elbukó gárdának viszont inkább hátra kell tekintgetnie. 

Győri Audi ETO-Lokomotiva Zagreb, szombat 16:00

A Győr legutóbb hét év után először kapott ki hazai pályán, de nem valószínű, hogy a Lokomotiva ellen jön majd a következő bukás. A horvátok eddig mindhárom meccsüket elbukták, de a Budocsznost ellen csak egy gól volt a különbség. A Zagreb keretét nagyrészt horvát játékosok alkotják (közülük Stella Posevac neve sokaknak lehet ismerős mint az Eb-bronzérmes csapat kulcsembere), de van többek között osztrák, montenegrói és észak-macedón légiós is. 

Küzdős kis csapat, de nekik nem a Győr ellen kell pontokra ácsingózni.