Uncategorized

Női kézilabda BL: három pontban az elődöntőkről

2022. június 04.

Jönnek a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntői, a Győr és a Vipers tűnik esélyesebbnek. 

Oftedal vs. Reistad

A jelen és a jövő, ha nagyon didaktikusak akarnánk lenni, így is fogalmazhatnánk, de persze azért már Henny Reistad is bőven a jelen. Két fantasztikus irányító csaphat össze az első elődöntőben, ám kérdés, hogy Oftedalt mennyire zavarja majd a sérülése, ami miatt az elmúlt hetekben több meccset is kihagyott. Oftedal nélkül nem nagyon létezik győri támadójáték, ezt láthattuk sokszor, Reistad kikapcsolása pedig a győri esélyeket növelné nagyon. 

Solbergék egymás ellen, mi lesz a kapusokkal?

Ritkán látni olyat kézilabdapályán, hogy egy ikerpár tagjai egymás ellen küzdenek, a budapesti Final Fourban azonban erre is sor kerül majd, hiszen az Esbjergben Sana, a Győrben pedig Silje Solberg küzd majd a csapat sikeréért. Persze kérdés, hogy utóbbi mennyi ideig lesz a pályán, hiszen a győrieknek három egészen remek kapusa van. Persze azért Eckerlét sem kell félteni a másik oldalon…

Mit várhatunk a Metztől?

A második elődöntő egyértelmű esélyese a Vipers, ám nagyon nehéz belőni, hogy mire lesz képes a Metz, hiszen a jó bajnoki szereplésük mellett legutóbb április elején láttuk őket nemzetközi porondon. Jó játékosaik pedig bőséggel vannak, így nem kérdés: nagy hibát követ el a Vipers, ha lebecsüli őket. 

Tomori Zsuzsanna, a norvégok magyar légiósa mindenesetre Győr-Vipers döntőt vár.