Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Nagyon megy az angol bajnokság, állítólag csak a darts-vb gyengítette a nézettséget. Apropó, az milyen sportág, amelyben borzasztó súlyfelesleggel mozognak és nem szumó?

A jelenség, amely nyugtalanító a labdarúgás rajongóinak a játékvezetők tevékenysége. Manapság már elméletileg könnyebben megy a zűrös esetek megítélése, hiszen egy tévés szobában 3-5 fős csapat vizsgálja a szabálytalanságot vagy nem szabálytalanságot. Közben a les megítélésére is új, különböző fordulatos törvényt vezettek be. Aki korábbról követte ezt az imádott sportot, egyértelmű ítéletet láthatott, esetleg nem látott, amitől meg szimplán megőrült. Ha lesen mozgott a koma, nem volt hókuszpók, nyilazgatás, csíkozás, könyökbeesés-figyelés, cipőfűző lógás, integetett a fószer a zászlajával, megállt a menet, oszt kész.

Most? Hát az nagyon vicces! Vágtat a koma, a Holdról is látszik, hogy tilosban kószált, ráront a kapura, élete ziccere, extra szerződés lebeg a szeme előtt ha beveri, csajának új bunda, anyának egy másik lakás, szeretőnek fuksz. Az asszisztens lohol a támadó után, semmi karjelzés, a játékvezető kiszolgáltatott a vonalbírónak, ő aztán csak jobban látja, semmi oka a kételkedésre.

Majd, amikor a csatár berúgta a kapuba a lasztit, fogadja a többiek örömgúláját, egyszer csak csicsereg a sípszájú, vissza az egész, nincs találat. Szegény franciák a vb-n így szívták meg Tunézia ellen. Az egyenlítő góljukkal már éppen kihúzták a fejüket a szégyen guillotine-jából, amikor érkezett a felsőbb utasítás, no möszjőz, no, no, marad az állás, ahogyan előtte.

Sokszor úgy tűnik az asszisztensek a VAR-személyzet beszólására integetnek.  Krízis esetén nem mernek egyedül dönteni, majd amikor a mindent látók fülükbe súgják, hogy mi történt, vadul lobogtatnak. Látszólag érthetetlen módon értelmezik az értelmetlen szabályt. Futnak az akció után, nincs jelzés, sehol a sárga zászló, még most sincs, és még most sincs, majd valami megakad a pályán mozgó pártatlan személyzetnél, merevre fagynak, erre bőszen lerohanják a játékosok szegény sporit, az bizonytalanná válik, remeg, nyomkodja a fülén a headset-et, közben taszigálják, csuda, hogy nem bolondul bele a zűrzavarba.

Különben nem csak a lesnél áll a bál, személyesen tapasztaltam, hogy egy sima bedobást is előbb ítél meg az esettől távolabb álló vezetőbíró, és csak jóval ezután integet a segéderő.

Kapcsolódó cikkek