A PREMIER LEAGUE ELMÚLT 25 éve

Az Unibet 25. születésnapja remek alkalom arra, hogy visszatekintsünk az angol labdarúgó bajnokság legfelsőbb osztályának elmúlt negyed évszázadára.

A Premier League a világ legnézettebb labdarúgó bajnoksága. A nagy tempó, a kiszámíthatatlanság, a csapatok és drukkereik drámai egymásnak feszülése teszi ellenállhatatlanná ezt a pontvadászatot, valamint a kimagaslóan tehetséges labdarúgók egyedi képességeinek összeütközéséből keletkező feszültség az, ami hétről-hétre fenntartja az érdeklődést a játék iránt.

Most a Premier League elmúlt 25 évének krónikásaként bemutatjuk a legemlékezetesebb mérföldköveket. Tegyünk egy utazást az igazolások, a történelmi pillanatok és észvesztő statisztikák világába!

Premier League

Bajnokok

Tudtad?

Az Unibet indulása után az első gólt a Premier League-ben Faustino Asprilla szerezte, miután egy csodásan ívelt lövéssel betalált a Sheffield Wednesday kapujába. A mérkőzést csapata 2-1-re megnyerte.

Rakj össze egy tuti

Premier League szelvényt!

Állítsd össze saját Premier League kombinációdat a Fogadásépítő segítségével!

1999. május

A Manchester United története során tizenkettedik alkalommal nyerte meg a bajnoki címet és a következő három évben szintén a Vörös Ördögök vitték haza a Premier League trófeát.

2004. május

Az Arsenal egyetlen kósza vereség nélkül játszotta végig a Premier League szezont: 26 győzelem, 12 döntetlen és 0 vereség.

2008. május

A Derby játékosai mindössze 11 pontot tudtak szerezni az egész szezonban, ami a mai napig negatív rekord a Premier League történetében. A csapat 38 mérkőzésből csupán egyet nyert meg - egy Newcastle elleni meccs után örülhettek győzelemnek.

2011. május

A címvédő Chelsea, a nagy ellenfél Liverpool és a városi rivális Manchester City sem tudta megállítani a Manchester United csapatát: tizenkilencedik alkalommal vihették haza a trófeát!

2012. május

A Manchester City első alkalommal nyerte meg a Premier League-et. Egy igazán drámai meccsen a QPR ellen Sergio Aguero gólja döntötte el a mérkőzés és a trófea sorsát. A városi rivális ezúttal szoros küzdelemben, de alul maradt.

2016. május

A Leicester legénysége alaposan meglepte a mezőnyt és a végén elhappolta a nagy nevek elől a bajnoki címet. Igaz, már a szezon elején is kimagasló teljesítményt nyújtott a csapat, amikor Jamie Vardy megdöntötte Ruud van Nistelrooy csúcsát és egymás után 11 mérkőzésen talált be az ellenfél kapujába, összesen 13 gólt szerezve.

2021. augusztus

Jack Grealish lett az első olyan labdarúgó, akiért 100 millió angol fontnál többet fizetett egy csapat a Premier League-ben. A Manchester City az Aston Villától vette meg a játékost.