Adatvédelmi nyilatkozat

Nyomtatás

Tartalomjegyzék

1 Bevezetés és általános fogalmak

A Unibet elkötelezett az Ön adatainak tiszteletben tartása és védelme, valamint ügyfeleink belénk vetett bizalmának megőrzése mellett.

A jelen adatvédelmi nyilatkozat ismerteti a személyes adatok gyűjtésének módját és okát, hogy miért gyűjtjük ezeket, és hogy hogyan gondoskodunk az adatok biztonságáról.

2 Kik vagyunk?

Az Unibet a Kindred tulajdonában lévő márka. A Kindred a Nasdaq OMX csoportba tartozó tőzsdén, a Nasdaq OMX Stockholm tőzsdén jegyzett társaság, és az európai piacon a legnagyobb bejegyzett online szerencsejáték üzemeltetők egyike. Az 1997-ben alapított vállalat jelentős szakértelemmel rendelkezik az online szerencsejátékok, valamint piacvezető szerepet tölt be az innovatív megoldások területén, ügyfelei védelmére, a fokozott átláthatóságra, valamint az egyre magasabb fokú biztonságra és a biztonságos játékkörnyezetre törekszik. További információkat itt talál: www.kindredgroup.com.

A Kindred több piacon, különböző joghatóságok alatt végzi tevékenységét, és a következő márkanevek tartoznak a portfóliójába: Unibet, Bingo.com, Storspiller, Bohemia Casino, MariaCasino, 32Red, RoxyPalace, Vlad Cazino, iGame, Casinohuone, Pokerihuone, Bingohuone, Kolikkopelit.

 

3 Hogyan veheti fel velünk a kapcsolatot?

Többféleképpen is felveheti velünk a kapcsolatot. Bővebben.

Általános kérdések esetén vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal telefonon, e-mail-ben vagy élő csevegés útján – kérjük, tekintse meg Kapcsolatfelvétel oldalunkat. 

Ha a személyes adataival vagy azok felhasználásával kapcsolatos konkrét kérdése van, kérjük, hogy vegye fel közvetlenül a kapcsolatot adatvédelemért felelős tisztségviselőnkkel e-mail-ben (DPO.officer@kindredgroup.com).

4 Milyen típusú személyes adatokat gyűjtünk?

A személyes adatok gyűjtését akkor végezzük, amikor szolgáltatásaink felhasználása során interakciót folytat velünk. Ezeket az adatokat néha Ön adja meg nekünk – például amikor először regisztrál, amikor használja a termékeinket, vagy ha felveszi velünk a kapcsolatot. Néha harmadik felek vagy nyilvánosan hozzáférhető adatforrások nyújtanak számunkra adatokat Önről. Bővebben.
 

Az Ön által nekünk megadott adatok

  • A regisztráció során:
    • Az ön személyes elérhetőségei, neve, e-mail címe, levelezési címe, vezetékes és mobiltelefonszáma, neme vagy születési dátuma;
    • Fényképes azonosító és lakcímet igazoló dokumentumok (annak érdekében, hogy megfelelő körültekintéssel járjunk el)
    • Banki és pénzügyi adatok (annak érdekében,hogy a tranzakciók során azonosítható legyen a pénz forrása)
    • Fiókja bejelentkezési adatai, vagyis a felhasználónév és a jelszó
  • A Unibet szolgáltatások használata során gyűjtött adatok:
    • Adatok arról, hogy Ön hogyan lép interakcióba termékeinkkel
    • Böngészési szokásaira vonatkozó adatok a Unibet weblapjainak, mobil alkalmazásainak és egyéb online Unibet tartalmainak használata során – kérjük, a további részletekért tekintse meg a Süti kezelési irányelv et;
    • Adatok minden olyan eszközről, amelyet a szolgáltatásainkhoz történő hozzáférés során használt (például modell, operációs rendszer, IP-cím, böngésző típusa, mobil eszköz azonosítója)
    • Telefonhívások rögzítése – nyomon követhetjük vagy rögzíthetjük az Önnel folytatott hívásokat. Ezt végezhetjük annak ellenőrzése céljából, hogy megfelelően hajtottuk-e végre az Ön által kapott utasításokat; kérések vagy problémák megoldása érdekében; előírások szerinti megfeleléshez; szolgáltatásaink színvonalának javítása érdekében; dolgozók betanítása céljából; vagy hogy hozzájáruljunk a csalás vagy más bűncselekmények észleléséhez, illetve hogy megakadályozzuk ezeket.
  • Az adatokat önként osztotta meg velünk, ezeket nyilvánossá tehetjük vagy fekhasználhatjuk őket ezeket a közösségi médiában.

Személyes adatok más forrásokból

  • Személyre szabott szolgáltatások nyújtása esetén előfordulhat, hogy Önnel kapcsolatos, harmadik féltől származó adatokat használunk fel, például az Ön Twitter vagy Facebook bejegyzéseit annak érdekében, hogy jobban megismerhessük Önt, és hogy szolgáltatásainkat hatékonyabban személyre szabhassuk.
  • Üzleti partnereinktől és más szervezetektől kapott adatok, például aláírások hitelesítésére szakosodott szolgáltatóktól, hitelképességet igazoló ügynökségektől és csalások megelőzésével foglalkozó ügynökségektől.
  • A nyilvánosság számára elérhető források, például az irányítószámok jegyzéke.

Harmadik felekre vonatkozó adatok

Amikor valaki másról ad meg nekünk személyes adatokat (például az Ajánlja egy barátjának séma keretében), akkor ezt ne tegye a beleegyezésük nélkül. Amikor valaki másról ad meg nekünk adatokat vagy valaki más ad meg nekünk Önre vonatkozó adatokat, akkor csatolhatjuk az Önnel kapcsolatos, nálunk már meglévő személyes adataihoz, és ezek a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint kerülnek felhasználásra.

A Unibet által gyűjtött személyes adatok típusainak listája nem teljes, és amikor a Unibet ezt helyesnek és szükségesnek ítéli, további adatokat kérhet Öntől.

Különleges adatkategóriák

A Unibet által gyűjtött személyes adatok között lehetnek az ún. „különleges adatkategóriákba“ tartozók, például a következőket felfedő adatok egészségi állapot (Felelős szerencsejátékkal kapcsolatos).

További intézkedéseket tettünk személyes adatai és azok bizalmas jellegének védelmében.

5 Miért gyűjtünk Önről személyes adatokat és milyen alapon?

Ismerjük ügyfeleink belénk, mint szolgáltatóba vetett bizalmának fontosságát. Cserébe a Unibet nyitott annak megválaszolásában, hogy miért gyűjtjük adatait. Az első és legfontosabb érv, hogy az adatok gyűjtése elengedhetetlen ahhoz, hogy olyan szolgáltatásokat és termékeket nyújtsunk Önnek, amilyeneket szeretne. Ezen felül adatait a szolgáltatásaink során szerzett felhasználói élményének személyre szabása és kedvezőbbé tétele érdekében használjuk fel. Bizonyos esetekben azért kell Önről adatokat gyűjtenünk, hogy ezek felhasználásával megfeleljünk a törvényi előírásoknak. Az adatvédelmi törvények értelmében meg kell határoznunk azt a jogalapot, amelynek alapján végezzük személyes adatai feldolgozását. A különböző feldolgozási tevékenységeknél más-más alapon járunk el. 

  1. A szerződés értelmében – olyan eset, amikor szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben Ön az egyik szerződő fél szerepét tölti be. Az Ön által a regisztráció idején elfogadott SZF, rögzíti a szerződés feltételeit és az általunk nyújtandó szolgáltatásokat:

Hogy a szerződésünk értelmében elérhetővé tehessük szolgáltatásainkat az Ön számára

  • hogy szerencsejátékokat és fogadási szolgáltatásokat nyújtsunk, hogy tájékoztathassuk Önt ezekről, és kezelni tudjuk kéréseit és kérdéseit;
  • „szolgáltatás felügyeleti“ céllal, például jelszó emlékeztetők, szolgáltatással kapcsolatos üzenetek, például az oldal karbantartásáról, adatvédelmi vagy sütik használatára vonatkozó irányelveink és a Használati feltételek frissítése; vagy értesítés Unibet fiókja inaktiválásáról, mielőtt lezárnánk, megkérdezzük Önt, hogy szeretné-e még használni;
  • a fogadás kockázatának értékeléséhez – amikor Ön megtesz egy tétet, használhatja az automatizált rendszert tétje kockázatának megállapítására Fogadási szabályaink nak megfelelően. Ez a fogadási szolgáltatók által széles körben alkalmazott rendszer abban segít, hogy tisztességesen módon, tájékozottan dönthessenek a fogadásról. A fogadás pontozása figyelembe veszi az Ön által (mind a regisztráció során, mind pedig a szolgáltatások igénybe vétele során) megadott adatokat. Ha tétjét visszautasítja vagy korlátozza a rendszer, akkor jogában áll azt kérni, hogy kereskedőink végezzék el annak kiértékelését.
  • tranzakciói feldolgozásához;
  1. Jogos érdek fennállásakor – Az Ön adatainak feldolgozására szükség van az alábbiakban megjelölt célokhoz, kivéve, amikor a mi érdekeinket felülírják egyének (például az Ön) érdekei, jogai, vagy szabadsághoz való joga. Annak meghatározásához, hogy ezen az alapon feldolgozhatjuk-e az Ön adatait, több tényezőt kell figyelembe vennünk, például azt, hogy adatai megadásakor milyen tájékoztatást kapott, milyen elvárásokat támaszt adatai feldolgozására vonatkozóan, az adatok jellegét, és a feldolgozás Önre gyakorolt hatását.

Felhasználói élménye személyre szabása

  • Jobban illeszkedő, fokozottabban testre szabott szolgáltatás biztosításához felhasználhatjuk játékai előzményeit, hogy személyre szabott ajánlatokat és termékeket nyújthassunk;
  • Ha bejelentkezett vagy feliratkozott marketing ajánlatainkra, akkor személyre szabott szolgáltatásokban fog részesülni. Amennyiben Ön nem tart igényt ezekre a szolgáltatásokra, leiratkozhat a marketing ajánlatokról, vagy letilthatja a személyre szabást úgy, hogy felveszi a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunk kal vagy küld egy e-mail-t a DPO.Officer@kindredgroup.com címre.

Szolgáltatásaink és termékeink fejlesztéséhez 

  • hogy a legnagyobb mértékben felhasználóbarát online navigációs élményt biztosítsuk Önnek;
  • elemzési és kutatási célok érdekében, hogy fejleszthessük a Unibet szolgáltatásait;
  • új rendszerek tesztelését és a meglévő rendszerek frissítéseinek ellenőrzését végzik; 
  • a marketing hatékonyságának értékeléséhez, valamint piackutatás és képzés céljából;
  • ügyfél modellezés, statisztikai és trendelemzés termékek és szolgáltatások fejlesztésének céljával.

Az Önnel történő kapcsolatfelvétel és interakció érdekében

  • Szolgáltatásainkkal kapcsolatban vesszük fel Önnel a kapcsolatot, például telefonon, e-mail-ben, postai úton vagy közösségi oldalakon;
  • Olyan promóciókat és versenyeket bonyolítunk, amelyekhez Ön csatlakozott;
  • Meghívjuk Önt ügyfélfelmérésekben, kérdőívek kitöltésében és más, a Unibet által és más szervezetek által a mi nevünkben végzett marketing tevékenységekben való részvételre, illetve ezek kezelése. (Szolgáltatásaink fejlesztése érdekében piackutatásokat végzünk, azonban, ha ennek kapcsán felvesszük Önnel a kapcsolatot, nem kötelező részt vennie ezekben. Ha közli velünk, hogy nem szeretné, hogy piackutatási céllal felvegyük Önnel a kapcsolatot, döntését tiszteletben fogjuk tartani, és ez nem fogja érinteni szolgáltatásaink használatát);
  • Válaszolunk kéréseire és panaszaira. 

Hogy játékát biztonságosabbá és élvezetesebbé tegyük

  • hogy az emberek közötti szerencsejátékban a harmadik fél szoftverének használatát kizárjuk, megelőzzük vagy észleljük;
  • hogy kizárjunk, megelőzzünk vagy észleljünk minden a Unibet szerződéses feltételeinek megsértésére irányuló tevékenységet.
  1. Törvényi kötelezettség értelmében – amelyre azért van szükség, hogy megfeleljünk a ránk vonatkozó uniós vagy helyi törvényekben foglalt kötelező érvényű jogi kötelezettségeknek:  
  • hogy meghatározhassuk, honnan kapcsolódik szolgáltatásainkhoz, hogy visszairányítsuk Önt a megfelelő ország weboldalára, a licencünkben szereplő feltételeknek megfelelően;
  • hogy meggyőződhessünk róla, szolgáltatásainkat arra jogosult személyeknek kínáljuk;
  • bűncselekmények észlelése, megelőzése és bűnvádi eljárás érdekében;
  • személyazonossága ellenőrzéséhez és források biztosításához bármely tranzakció esetén;
  • megfelelő csalás elleni ellenőrzések lefolytatásához (online keresések lefuttatásával, a személyazonosság kapcsán harmadik fél szolgáltató bevonásával).   Kérjük, ne feledje, hogy ez nem fogja érinteni adósminősítését;
  • minden esetleges kockázat felmérése és kezelése, a problémás szerencsejáték megelőzése. 
  1. Az Ön beleegyezésével

Marketing és piackutatás

Az Ön számára releváns ajánlatokat, termékeinkre és szolgáltatásainkra vonatkozó híradásokat fogunk küldeni többféle módon, beleértve az e-mail-t, az sms-t, a telefonhívást, postai küldeményt, közösségi oldalak célzott hirdetéseit, de csak akkor, ha Ön korábban elfogadta, hogy marketing küldeményeket kapjon tőlünk. Amikor regisztrál az oldalainkon, megkérdezzük Önt, hogy szeretne-e marketing közleményeket kapni, és bármikor megvan rá a lehetősége, hogy módosítsa marketingre vonatkozó döntését online, telefonon vagy írásban. 

Az általunk Önről tárolt adatokat arra használhatjuk fel, hogy Önt érdeklő hirdetéseket mutassunk Önnek harmadik fél által működtetett oldalakon (pl. Facebook, Google, Instagram, Snapchat és Twitter). Ha nem szeretne célzott hirdetési üzeneteket kapni tőlünk, bizonyos harmadik felek által működtetett oldalak lehetővé teszik, hogy kérje megadott hirdetők üzeneteinek mellőzését a jövőben. Ha le akar állítani minden általunk nyújtott személyre szabott szolgáltatást, beleértve a célzott hirdetéseket harmadik fél által működtetett oldalakon, felveheti a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunk kal vagy küldhet e-mailt adatvédelemért felelős tisztségviselőnknek (DPO@kindredgroup.com) a személyre szabás letiltása érdekében.

Szeretnénk megismerni véleményét, hogy ezzel hozzájáruljon szolgáltatásaink fejlesztéséhez, ezért lehetséges, hogy felvesszük Önnel a kapcsolatot piackutatás céljából. Mindig van lehetősége dönteni, hogy részt kíván-e venni a piackutatásunkban.

  1. Különleges adatkategóriák

Kizárólag akkor dolgozunk fel ilyen adatokat, ha:

  • Ön kifejezetten a beleegyezését adta ehhez;
  • kötelezettségek teljesítése kapcsán vagy a Unibet egyes jogainak gyakorlása érdekében szükséges, vagy ha az érintett személy adatai a munkavállalás, társadalombiztosítás és a szociális védelem körébe tartoznak;
  • ez olyan személyes adatokra vonatkozik, amelyeket Ön tett közzé;
  • jogi követelések megalapozásához, benyújtásához vagy ezekkel szembeni védekezéshez szükséges;
  • alapvető közérdekből adódó okok miatt szükséges az Európai Unió vagy Tagállam törvényei alapján.

6 Sütik és hasonló technológiák

A Unibet weblapjai és alkalmazásai különböző célból alkalmaznak sütiket. 

Sütiket a következő céllal használunk:

  1. hogy beazonosítsuk a fiók tulajdonosa által preferált nyelvet, hogy az automatikusan kiválasztásra kerüljön, amikor visszatér a weblapra;
  2. annak biztosítása érdekében, hogy a fiók tulajdonosa által megtett tét összekapcsolásra kerüljön a fiók tulajdonosának fogadási kuponjával és fiókjával;
  3. annak biztosítása érdekében, hogy a fiók tulajdonosa megkapja az összes kedvezményt, amelyre jogosult; és
  4. a weblap forgalmának elemzése céljából, amely lehetővé teszi, hogy a Unibet megfelelő fejlesztéseket végezzen.

További tájékoztatás a Süti használati irányelveink ben található.

7 Mikor osztjuk meg az Ön személyes adatait?

Azonban felmerülhetnek olyan körülmények, amelyek fennállása esetén megosztjuk személyes adatait a Kindred Csoporton belüli harmadik felekkel, olyan harmadik felekkel, akik a mi nevünkben nyújtanak szolgáltatásokat Önnek, és más harmadik feleknek jogi kötelezettségeink teljesítése során. A személyes adatai átadásával járó esetek körébe tartozik még minden vállalati egyesülés vagy a vállalatok értékesítése. Még ha átadásra is kerül, gondoskodunk róla, hogy személyes adatai kizárólag a jelen irányelvben vázolt célok érdekében használják fel.  

A Kindred Csoporton belüli más vállalatokkal

Az általunk gyűjtött személyes adatokat a következő célok érdekében oszthatjuk meg a Kindred Csoporton belüli más vállalattal:

  • termékeket vagy szolgáltatásokat nyújtanak Önnek és tájékoztatják Önt a funkciók jelentős változásairól vagy fejlesztéseiről, illetve ezen termékek és szolgáltatások működéséről;
  • válaszolnak megkereséseire és panaszaira;
  • ajánlatokat, versenyeket és promóciókat bonyolítanak le;
  • lehetővé teszik az online platformokhoz történő biztonságos hozzáférést;
  • feljegyzéseinket frissítik, konszolidálják és pontosságukat javítják
  • tranzakciók elemzését végzik el;
  • új rendszerek tesztelését és a meglévő rendszerek frissítéseinek ellenőrzését végzik;
  • bűncselekmények észlelése, megelőzése és bűnvádi eljárás, valamint a szabályozási követelmények szerinti megfelelőség elérése;
  • marketing hatékonyságának értékeléséhez, valamint piackutatás és képzés céljából;
  • ügyfél modellezés, statisztikai és trendelemzés termékek és szolgáltatások fejlesztésének céljával.
     

Harmadik felekkel

A személyes adatokat a következő esetekben oszthatjuk meg harmadik felekkel:

  • Ha így rendeli bármely szabályozó szerv és/vagy az irányadó jog bármely jogi rendelkezése;
  • a fiók tulajdonosának bankszámláját vezető pénzintézetet utasíthatjuk és meghatalmazhatjuk a fiók tulajdonosának bankszámlájára vonatkozó összes adat megosztására a Szabályozó hatósággal;
  • a törvények által biztosított jogaink megállapítása, gyakorlása vagy védelme érdekében
  • csalások észlelése és felügyelet gyakorlása céljából átadhatjuk személyes adatait harmadik feleknek, többek között ideértve az úgynevezett címhitelesítési rendszert működtető szolgáltatókat, a fizetési szolgáltatásokat biztosítókat és a pénzintézeteket. Továbbá fenntartjuk azon jogunkat, hogy a fiók tulajdonosának személyes adatait az érintett felekkel megosszuk, amennyiben a Unibetnek alapos oka van feltételezni, hogy a Unibet fiókot szabálytalan tevékenységek kapcsán használták fel;
  • olyan szolgáltatókkal, amelyek lehetővé teszik szolgáltatásaink biztosítását, például a bennünket technológiai szolgáltatásokkal, adatok tárolásával és kombinálásával, a kifizetések feldolgozásával, vagy termékeink és szolgáltatásaink megfelelő online hirdetésével támogató vállalatokkal; 
  • külsős auditorokkal, akik a mi minősítési eljárásunk részeként végeznek független vizsgálatokat;
  • olyan szervezettel, amelynek bármely vállalatunkat vagy bármely esetleg Önnel megkötött szerződésből eredő bármely jogunkat vagy kötelezettségünket eladjuk, illetve átruházzuk rájuk ezeket (vagy üzleti tárgyalásokba bocsátkozunk az értékesítésről vagy átruházásról). Ha előrelépés történik az átruházás vagy eladás ügyében, az Ön személyes adatait megkapó szervezet ugyanolyan módon használhatja fel az Ön személyes adatait, mint mi; vagy
  • bármely más jogutóddal, aki jogosult vállalatunk vonatkozásában.

8 Adatait eljuttatjuk az Európai Gazdasági Térségen kívülre?

Az Öntől begyűjtött személyes adatok továbbíthatók az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli helyre, tárolásuk is lehetséges ilyen rendeltetési helyen. Az is elképzelhető, hogy az Európai Gazdasági Térségen kívül működő vállalatok végzik a feldolgozást számunkra vagy valamely szolgáltatónk számára. Például lehetséges, hogy a gazdaszámítógépként használt szerverek az Európai Gazdasági Térségen kívül találhatók – ez nem szokatlan, figyelembe véve, hogy az internet globális környezetet jelent. Az Ön személyes adatait olyan rendeltetési helyen tárolhatják, amely az EGT országok szintjétől eltérő adatvédelmet biztosít, beleértve Ausztráliát, Szerbiát, Indiát és az Egyesült Államokat. Megteszünk minden ésszerű lépést a jelen irányelv szerint megfelelő védelmi szint fenntartása érdekében, hogy személyes adatai az ilyen továbbítást követően is biztonságban maradjanak.

Személyes adatai bármely továbbítására az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli helyre a következők alapján történhet:

  • az Európai Bizottság vagy az adatvédelmi hatóság által elfogadott szerződéses Előírás minták; vagy
  • az Európai Bizottság által meghozott megfelelőségi határozat, amely igazolja, hogy a harmadik ország megfelelő védelmet biztosít az Ön személyes adatainak; vagy
  • Adatvédelmi pajzs az Egyesült Államokba történő továbbítás esetén (ez olyan tanúsítási forma, amely biztosítja, hogy az Ön adatait a szigorú európai uniós szintnek megfelelő módon kezelik); vagy
  • Az Ön beleegyezése vagy egyéb jogalap, amely feljogosít bennünket a továbbításra.

9 Meddig fogja megőrizni adataimat a Unibet?

Mindaddig megőrizzük az Ön adatait, ameddig az ésszerűen szükséges lehet a fentiekben ismertetett célok eléréséhez és törvényi kötelezettségeink teljesítéséhez. Amíg Ön az ügyfelünk, rendszerint jogi és szerződésben foglalt kötelezettségeink teljesítése érdekében meg kell őriznünk az adatait. Azonban ha Ön már nem veszi igénybe a Unibet szolgáltatásait, adatait rendszerint akkor is megőrizzük még egy ideig. Bővebben.

Miután már megszűnt a Unibet ügyfele lenni, személyes adatait rendszerint a fiókja lezárásának dátumától számított tíz éven keresztül őrizzük meg. Számtalan oka van annak, hogy megőrizzük adatait, többek között az alábbiak:

  • hogy megfeleljünk az uniós vagy helyi törvényekben foglalt kötelezettségeknek (például pénzmosás elleni szabályozások, vagy licenc szabályok)
  • jogi követelések megalapozásához vagy ezekkel szembeni védekezéshez

10 Saját személyes adataira vonatkozó jogai és döntései

Tiszteletben tartjuk, hogy a törvényekből következően és bizonyos feltételek fennállása esetén Ön jogokkal rendelkezik az Önről általunk tárolt személyes adatok vonatkozásában. Amennyiben gyakorolni kívánja ezen jogait, akkor fel kell vennie a kapcsolatot adatvédelemért felelős tisztségviselőnkkel, ehhez használja a fenti 3. részben megadott elérhetőségeket. Ezen jogok körébe tartozik az általunk Önről tárolt személyes adatokhoz történő hozzáférésre, módosításra és törlésre vonatkozó joga; adatai feldolgozásának kifogásolására, beleegyezése visszavonására vonatkozó joga, valamint az adat hordozhatóságra vonatkozó joga. Szintén jogában áll adatvédelmi hatóságához fordulni, amennyiben aggályai támadnak adatai általunk történő feldolgozását illetően. Ezen felül rendelkezik bizonyos jogokkal az automatikus döntések és a „profilkészítés“ vonatkozásában is. A jogaival kapcsolatos további tájékoztatást és tanácsadást kaphat a bennünket felügyelő fő adatkezelési hatóságtól, az IDPC-től vagy a saját nemzeti adatvédelmet szabályozó hatóságától. 

Az Önről tárolt adatokhoz való hozzáférés joga és az adatok módosítására vonatkozó jog

Önnek jogában áll másolatot kérni az általunk Önről tárolt adatokról, ennek a megnevezése az érintett hozzáférési kérése. Önnek szintén jogában áll kéni, hogy az általunk Önről tárolt és esetlegesen téves vagy az előző közlés óta módosult adatokat frissítsük vagy távolítsuk el. Ezen a kérések díjmentesen nyújthatók be e-mail útján az adatvédelemért felelős tisztségviselőnk erre a címre: DPO.officer@kindredgroup.com vagy felveheti a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal (lásd a 3. részt).

Adatai törlésére vonatkozó jog

Bizonyos körülmények között kérheti az általunk Önről tárolt adatok törlését (személyes adatok tárolásának megszüntetéséhez való jog). Ilyen esetek többek között a következők:

  • az információkra már nincs szükség az adatgyűjtést alátámasztó cél kapcsán (az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint).
  • ha korábban beleegyezett adatai felhasználásába, azonban ennek visszavonása mellett döntött, és mi nem tudjuk igazolni felhasználásukat az adatvédelmi törvénynek megfelelő semmilyen más jogalapra hivatkozva.
  • az Ön adatait jogilag megalapozott érdekünk alapján dolgozzuk fel, és nem tudjuk alátámasztani jogilag megalapozott módon az adatok feldolgozásának folytatását;
  • nem rendelkezünk az adatvédelmi törvényben elismert, az adatok feldolgozására vonatkozó jogalappal;
  • az adatokat a jogi követelményeknek való megfelelés érdekében törölni kell.

Ez a jog a kötelező adatmegőrzési időszakra vonatkozó az uniós/helyi törvények hatálya alá esik.

Feldolgozás korlátozására vonatkozó jog

Jogában áll azt kérni tőlünk, hogy korlátozzuk („blokkoljuk“ vagy „rejtsük el“) személyes adatai feldolgozását. Ha a feldolgozás korlátozott, akkor továbbra is tárolhatjuk az adatokat, de a továbbiakban nem használhatjuk fel ezeket. Listát vezetünk azokról a személyekről, akik azt kérték, hogy „blokkoljuk“ adataik felhasználását, hogy a jövőben biztosan betartsuk a korlátozást. Ezzel a joggal a következő esetekben élhet:

  • Ön kétségbe vonja a személyes adatok pontosságát (mi közben az alátámasztáson dolgozunk)
  • a feldolgozás törvénybe ütközik, és Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri, hogy korlátozzuk a feldolgozást;
  • nekünk már nincs szükségünk az adatokra, de Ön igényli ezek kiadását, jogi követelés megalapozásához, benyújtásához vagy ezzel szembeni védekezéshez; és
  • az Ön adatait jogilag megalapozott érdekünk alapján dolgozzuk fel, de Ön ellenzi ezt, és ameddig mi a feldolgozás folytatását alátámasztjuk.

Adathordozhatóságra vonatkozó jog

Önnek jogában áll megkapni az Ön által nekünk megadott személyes adatokat „általánosan ismert, gépileg olvasható formátumban“. Ez lehetővé teszi, hogy Ön megkapja és újra felhasználja saját adatait saját céljaira a különböző szolgáltatások kapcsán. Például ha Ön másik szolgáltatóra váltás mellett dönt, ez lehetővé teszi saját adatainak egyszerű mozgatását, másolását és átvitelét a mi IT rendszereink és a másik rendszere között biztonságos csatornákon keresztül, anélkül, hogy a felhasználhatóságot érintené. Ez azonban nem általános érvényű jog, csak akkor gyakorolhatja, ha adatai feldolgozása

  • az Ön belegyezése alapján történik, vagy ha egy szerződés teljesítése érdekében szükséges, és
  • amikor az adatok feldolgozása kizárólag automatikus úton történik.

Jog kifogás emelésére

Az Ön egyedi helyzetének figyelembe vétele alapján kifogást emelhet személyes adatai feldolgozása ellen, ilyenek a következők:

  • megalapozott érdekünk alapján történik (beleértve a „profilkészítést“); vagy
  • kutatási vagy statisztikai célokat szolgál.

Önnek jogában áll kifogást emelni személyes adatainak közvetlen üzletszerzés céljára történő felhasználása ellen (beleértve a profilkészítést); ilyen például, amikor e-mail-ben tájékoztatjuk Önt a Kindred Csoport azon szolgáltatásairól, amelyek szerintünk érdekelhetik Önt.

Beleegyezés visszavonásának joga

Amikor személyes adatai feldolgozásához a jogalapot az Ön beleegyezése biztosítja – például az értékesítéssel és marketinggel kapcsolatban (lásd az 5D pontot) –, akkor beleegyezését jogában áll bármikor visszavonni.Mindig törekszünk arra, hogy megkönnyítsük az Ön számára beleegyezése visszavonását a „Leiratkozás“ opció kiválasztása útján, minden Önnek küldött tájékoztatás alkalmával. Amennyiben úgy látja, hogy ez nem így történt, akkor vegye fel a kapcsolatot az adatvédelemért felelős tisztségviselőnkkel a fenti, 3. részben ismertetett módokon, és igyekezni fogunk, hogy a lehető leghamarabb megoldjuk a problémát.

Az automatikus döntéshozatallal, többek között a „profilkészítéssel“ kapcsolatos jogok

Időről időre bizonyos rendszereket használunk automatizált döntések meghozatalára az Ön személyes adatai alapján. Ez segít annak biztosításában, hogy meglévő ismereteink alapján gyors, méltányos, hatékony és korrekt módon hozzunk döntéseket. Az automatizált döntések érinthetik a jelenleg kínált vagy jövőbeni termékeket, szolgáltatásokat vagy funkciókat, illetve szolgáltatásaink igénybe vételének lehetőségét.

Automatizált döntésekre támaszkodhatunk a következő helyzetekben:

  • termékek és szolgáltatások testre szabása – hasonló ügyfelekkel egy csoportba (szegmensekbe) rendezhetjük Önt, hogy tanulmányozzuk és megismerjük preferenciáit és szükségleteit, és pontosabban testre szabott élményt nyújtsunk Önnek;
  • csalás észlelése – személyes adatait annak eldöntéséhez és észleléséhez használjuk fel, ha a fiókját feltehetően csalás vagy pénzmosás céljára használják. Ha csalás kockázatának fennállását vélelmezzük, akkor blokkolhatjuk vagy felfüggeszthetjük a fiókot;
  • fiók nyitása – amikor fiókot nyit nálunk, akkor megnézzük, hogy meglévő ismereteink alapján mely termék vagy szolgáltatás releváns az Ön számára. Azt is ellenőrizzük, hogy eleget tesz-e a fiók megnyitására vonatkozó feltételeknek. Ez magában foglalhatja az életkor, a lakóhely, az állampolgárság vagy a pénzügyi helyzet ellenőrzését;
  • az Ön által megtett tét kockázatának értékelése, ennek részletesebb ismertetése az 5A részben található.

Az adatvédelmi törvények igyekeznek védeni az egyéneket az olyan döntések meghozásából származó károkkal szemben – beleértve a profilkészítést – amelyekre emberi beavatkozás nélkül került sor.Önnek jogában áll, hogy ne legyen alanya olyan döntésnek – beleértve a profilkészítést – amely személyes adatai automatikus feldolgozásán alapszik, és jogi következménnyel jár, vagy Önre hasonló hatást gyakorol.

Kérjük, ne feledje, hogy ez a jog nem vonatkozik olyan esetekre, amikor a feldolgozás:

  • az Önnel kötendő szerződés létrejötte vagy teljesítése érdekében szükséges; vagy
  • amikor a törvény ezt lehetővé teszi; vagy
  • az Ön kifejezett beleegyezése alapján történik.

11 Az Ön adatainak biztonsága

A Unibet elkötelezett az Ön által ránk bízott személyes adatok védelme mellett. Minden ésszerű lépést megteszünk annak érdekében, hogy a webhelyeinken keresztül összegyűjtött összes adatot biztonságos módon és a jelen Adatvédelmi nyilatkozatnak és a szigorú adatvédelmi szabványoknak megfelelő módon kezeljük. Ennek megfelelően megbízhatóan működő eljárásokat és technológiákat vezettünk be annak érdekében, hogy megvédjük az Ön adatait a jogosulatlan hozzáférésektől és a nem rendeltetésszerű használattól.  

A bejelentkezést követően a Unibet összes be- és kimenő adata 128-bites biztonságos szoftvercsatorna-réteg (Secure Socket Layer, SSL) technológia felhasználásával kerül titkosításra. Az alkalmazott SSL tanúsítványt a Trustwave adja ki és hitelesíti, további információkért kattintson a képre.

Hitelkártyája adatai titkosításra kerülnek, és csak egyszer kell elküldeni az Interneten keresztül a Unibetnek. Ezután titkosított formában tárolják a Unibet biztonságos rendszerei. A Unibet elkötelezett ügyfelei bizalmas adatainak védelme mellett, és ennek részeként a Unibet rendelkezik a vezető kártyakibocsátók által létrehozott ipari szabvány (a Payment Card Industries Data Security Standard) tanúsítványával.

A Unibet rendszereinek és alkalmazásainak biztonságát évente több alkalommal tesztelik külsős biztonsági szakértők. Továbbá a Unibet rendelkezik egy Behatolást Észlelő Rendszerrel, amely a nap 24 órájában, a hét minden napján nyomon követi a teljes hálózati forgalmat, támadások és behatolások nyomait keresve.

A Unibetnél elkötelezett csalás elleni osztály és fejlett rendszerek működnek, hogy észleljenek és megelőzzenek minden gyanús tevékenységet annak biztosítása érdekében, hogy a Unibet weblapjai biztonságos terep maradhasson. Minden gyanús tevékenységben érintett fiókot felfüggesztenek és a lehető legteljesebb körű vizsgálatnak vetnek alá. Amennyiben Önnek, mint felhasználónak merülnek fel kétségei a fiókjával folyó tevékenységgel kapcsolatban, például ismeretlen tranzakciók a tranzakciós előzményekben, vagy meglevő változások az egyenlegben, kérjük, hogy azonnal vegye fel velünk a kapcsolatot.

12 Panaszok

Ha panaszt kíván tenni személyes adatainak kezelése miatt, a következő címre küldött e-mail útján veheti fel velünk a kapcsolatot az ügy kivizsgálása érdekében: DPO.officer@kindredgroup.com.

Ha nem elégedett a válaszunkkal, vagy úgy véli, hogy személyes adatait nem a törvényben foglaltaknak megfelelően dolgozzuk fel, panaszt tehet a bennünket felügyelő fő adatkezelési hatóságnál, az Adatvédelmi Biztos Irodájánál (IDPC) vagy a saját nemzeti adatvédelmet szabályozó hatóságánál.

13 A Unibet Adatvédelmi nyilatkozat változásai

Időnként sor kerülhet a jelen Adatvédelmi nyilatkozat módosítására, hogy tükrözze a munkavégzésünk módjának és munkánk szabályozásának változásait – tehát esetleg megtekintheti minden alkalommal, amikor személyes adatokat küld nekünk. A legfrissebb változat dátuma meg fog jelenni ezen az oldalon. 

Amennyiben nem ért egyet ezekkel a változtatásokkal, kérjük, hogy a továbbiakban ne adjon meg személyes adatokat a Unibet részére, illetve semmilyen módon ne vegye igénybe a Unibet szolgáltatásait. Amennyiben továbbra is ezt teszi, akkor úgy tekintjük, hogy elfogadta az Adatvédelmi nyilatkozat változtatásait. Önnek bármikor lehetősége van Unibet fiókja törlésére is. Amennyiben jelentős mértékben módosul az Adatvédelmi nyilatkozat, például személyes adatai felhasználásának módját érinti, akkor hangsúlyosabb értesítést küldünk Önnek (többek között – bizonyos szolgáltatások esetében – e-mail-ben értesítjük az Adatvédelmi nyilatkozat változásairól).

Ez a 1.2. verziója az Unibet adatvédelmi nyilatkozatának. Utolsó frissítés: 17/11/2018.