Online sportfogadás: A sportágak különböznek, a tét nagysága nem

január 26, 2024

Az Eb-végjáték, a legizgalmasabb meccsek és a kézilabda fogadás kéz a kézben járnak: az öreg kontinens négy legerősebb csapata a döntőbe jutásért száll harcba, míg a magyar válogatott célja az ötödik pozíció megszerzése. Chema Rodriguez legénysége minden előzetes várakozást felülmúlt, és ugyan a középdöntő második felére elfáradt a csapat, a korábbi jó teljesítmény a csoport harmadik helyének megszerzését jelentette. A másik hatosban Szlovénia végzett ugyanebben a pozícióban, így a pénteki helyosztón kiélezett csatára számíthatunk szomszédaink ellen.

Az elődöntőben is hasonlóan parázs mérkőzésekre van kilátás, a házigazda Németországnak a világbajnoki címvédő Dánia ellen kellene kiharcolnia a fináléba jutást, míg az Európa-bajnoki címet jelenleg őrző Svédország az olimpiai bajnok Franciaországgal néz majd farkasszemet. A legjobb oddsok alapján sima dán, illetve szorosabb gall győzelem prognosztizálható, ám a hazai közönség hajtotta németeket és a kontinenstornákon hagyományosan remekül teljesítő svédeket hatalmas hiba lenne leírni.

Az NFL-ben is óriási a tét, közeledik a sportág és az amerikai futball fogadás rajongóinak csúcseseménye, a Super Bowl. Már csak négy csapat maradt versenyben, jönnek a várva várt főcsoportdöntők: az AFC-ben a szenzációs alapszakaszt záró Baltimore Ravens fogadja a címvédő Kansas City Chiefst, amely múlt héten egy elképesztő mérkőzésen ejtette ki – ismét – a Buffalo Billst. Az NFC-ben a lehengerlő San Francisco 49ers látja vendégül az idény meglepetéscsapatát, a Detroit Lionst: az Oroszlánok szurkolói már így is alig hiszik el csapatuk menetelését, egy esetleges Super Bowl-szereplés pedig csúcsra járatná az eufóriát a motorvárosban. Más kérdés, hogy az oddsok Ravens-49ers nagydöntőt jósolnak…